Tormamártás recept

files/images/martasok-izesitok-kepekkel/2-42.jpg
Hozzávalók

10 dkg friss torma,
2 evőkanál olaj,
2 evőkanál liszt,
1 erőleveskocka,
só,
1 kávéskanál cukor,
2 dl tejföl,
1dl tejszín,
1 citrom.

Recept elkészítése:

A meghámozott, megmosott tormát finomra reszelem. Ha túl erős lenne, leforrázom, és azonnal leszűröm. Az olajban átforrósítom a lisztet, de nem pirítom meg. A kockából készített erőlevessel felengedem. Simára keverem. Sóval, cukorral ízesítem, és hozzákeverem a reszelt tormát. Többször megkeverem, és jól összeforralom. Végül tejföllel és tejszínnel dúsítom, és citromlével adom meg kellemes ízét. Főleg főtt szárnyasokhoz, húsokhoz és halakhoz illik. Készíthetem ecetes tormából is. Ilyenkor vegyük figyelembe, hogy az már ízesített torma.

Elkészítés ideje: 15 perc

Receptek kategória: