20 dkg gomba,
1 kis fej vöröshagyma,
negyed csomó petrezselyemzöld,
4 dkg zsír,
só,
1 mokkáskanálnyi törött bors,
2 evőkanál liszt,
2 dl tejföl,
2 dkg vaj.
A gombát megtisztítom, majd vékony szeletekre vágom. A vöröshagymát és a petrezselyemzöldet finomra vágom. A vöröshagymát zsírban megfonnyasztom, hozzáadom a felszeletelt gombát, megsózom, beleteszem a törött borsot és a finomra vágott petrezselyemzöldet, és rövid ideig (5-10 percig) párolom. Megszórom liszttel, felengedem vízzel vagy csontlével, és lassan készre főzöm. Főzés közben hozzáadom a tejfölt. Utána fölforralom. A kész mártás tetejére vajat morzsolok. Tojás-, hal-, húsételekhez tálalható, ételre öntve vagy mártásoscsészében.
Elkészítés ideje: 30 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges