Provanszi mártás recept

Provanszi mártás recept
Hozzávalók:

10 dkg gomba,
12 dkg paradicsom,
1 pici fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
2 dl barnamártás,
1 dl fehérbor,
4 dkg vaj,
só,
1 csipetnyi őrölt bors.

Elkészítés:

A gombát és a paradicsomot vékonyra karikázom, a vöröshagymát nagyon finomra vágom, és a fokhagymát péppé zúzom. A barnamártást a fehérborral felforralom. 3 dkg felhevített vajban megpirítom a vöröshagymát és a gombát, majd beleteszem a fokhagymát és a paradicsomot. Pár percig együtt pirítom, és közben megsózom, megborsozom. A kész raguhoz hozzáadom a boros barnamártást, és 1-2 percig forralom. Hozzákeverem a maradék vajat, de ezzel már nem forralom. Ízletes mártás, amit bélszínhez, hátszínszelethez vagy ürübordához tálalok. Ha télen készítem, a friss paradicsom helyett egy evőkanálnyi paradicsompürét teszek bele.

Elkészítés ideje: 30 perc

The Mountain - 3D pólók