Paradicsommártás I. recept

Paradicsommártás I. recept
Hozzávalók:

1 erőleveskocka,
1 zellerlevél,
1 kis fej vöröshagyma,
5 dkg zsír,
4 dkg liszt,
2 kis doboz paradicsompüré,
1 kis üveg paradicsom ivólé,
só,
cukor.

Elkészítés:

Erőleveskockából alaplevet főzök. A zellerlevelet és a vöröshagymát összevágom. Zsemleszínű rántást készítek, hozzáadom a paradicsompürét, összekeverem, és felengedem a csontlével és a paradicsom ivólével. Beleteszem a zellerzöldet, a vöröshagymát. Lassú tűzön 15-20 percig főzöm. Sóval és kristálycukorral ízesítem. Tálalás előtt leszűröm, és ismét fölforralom. Általában a különböző húsételekhez adom, néha külön tálalom.
(Zellerlevél és só helyett zellersót is lehet használni.)

Elkészítés ideje: 30 perc

The Mountain - 3D pólók