Meggymártás

Meggymártás
Hozzávalók:

40 dkg meggy,
1 kis darab fahéj,
6-8 szem szegfűszeg,
1 db citrom,
1 dl vörös bor,
1 csipetnyi só,
10 dkg cukor,
2 dl tejföl,
1 evőkanál liszt,
1 dl tejszín.

Elkészítés:

A meggyet kimagozom. A fahéjból, a szegfűszegből és a citrom héjából kevés vörös borral kivonatot készítek. A kimagozott meggyet csipetnyi sóval, cukorral, vörös borral és a fűszerkivonattal ízesített vízben felteszem főni. Ezalatt a lisztből és a tejfölből habarást készítek, amit a főzőlével felmelegítve adok a mártáshoz. Felforralom, ha kell még ízesítem, végül tejszínnel dúsítom. Főtt húsokhoz tálalom.

Elkészítési idő: 30 perc

The Mountain - 3D pólók