2 tojássárgája,
1 mokkáskanál mustár,
3 dl olaj,
só,
1 citrom,
1 csipetnyi porcukor,
1 csipetnyi törött fehérbors,
1-2 evőkanál tejszín.
A tojást és az olajat hűtőszekrényben hűtöm, hogy azonos hőmérsékletűek legyenek. A tojássárgákat, a mustárt a tálba teszem, és habverővel állandóan kevergetve (először cseppenként, majd vékony sugárban) adom hozzá az olajat. (Vigyázni kell, mert az olaj, ha túladagolom, különválik a tojástól!) A majonéznek a kikevert vajhoz hasonló állományúnak kell lennie. Ízesítésére sót, citromlevet, porcukrot, törött fehérborsot használok. A sűrűségét végül tejszínnel állítom be. Meleg ételekhez külön mártásoscsészében tálalom. Felhasználható hideg saláták, hideg hal-, hús- és tojásételekhez is.
Elkészítési idő: 30 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges