Kapormártás

Kapormártás
Hozzávalók:

2 csomó kapor,
1 kis fej vöröshagyma,
5 dkg vaj,
3 evőkanál liszt,
1/2 erőleveskocka,
só,
cukor,
törött fehérbors,
ecet vagy citromlé,
2 dl tejföl.

Elkészítés:

A kaprot és a megtisztított vöröshagymát megmosom és finomra vágom. Világos, vajas rántást készítek, hozzáadom a vöröshagymát és a kaprot. Felengedem húslevessel vagy erőleveskockából főzött lével. Sóval, cukorral, törött borssal, pár csepp ecettel vagy citromlével pikánsra ízesítem. Végül tejföllel dúsítom a mártást, olyan sűrűre, hogy az ételt tökéletesen bevonja. Főtt húsokhoz, tojásételekhez ajánlom! Külön, mártásoscsészében is tálalható.

Elkészítési idő: 30 perc

The Mountain - 3D pólók