Hollandi mártás

Hollandi mártás
Hozzávalók:

15 dkg vaj,
8 tojássárgája,
2 dl tejszín,
1 citrom,
őrölt fehérbors,
só.

Elkészítés:

Először jól átgondolom a teendőket, mert gyorsan kell dolgozni, nehogy a tojás fehérje tartalma a hő hatására kicsapódjék! A tojások sárgáját és a tejszínt rozsdamentes edénybe teszem. A vajat felolvasztom és leszedem a habját. A tojássárgájából és a tejszínből vízgőz fölött vagy dupla falú edényben habverővel sűrű habot verek. A gőzről levéve tovább keverem, és közben lassan adagolva hozzáadom az olvasztott vajat. Végül citromlével, sóval és őrölt fehérborssal ízesítem. Meleg hal-, hús-, zöldség- és tojásételekhez ajánlom, külön mártásoscsészében, de egyes ételekre rá is öntöm.

Elkészítési idő: 30 perc

The Mountain - 3D pólók