Hagymavariációk

Hagymavariációk
Hozzávalók:

2 nagy fej vöröshagyma,
2 evőkanál zsír,
1 evőkanál pirospaprika,
1 evőkanál liszt,
2 dl olaj,
1 kis konzerv gyöngyhagyma,
1 zacskó szárított hagyma.

Elkészítés:

A finomra vagy durvára vágott hagymát felhevített zsírban üvegesre vagy az igények szerint zsemleszínűre pirítom, közben gyakran keverem. A paprikás hagymát készíthetem karikára vágott és finomra vágott hagymából egyaránt. A lényeg, hogy a zsírban megpirított hagymához, miután a tűzhelyről levettem, belekeverem a pirospaprikát. A lyoni hagymát úgy készítem, hogy a felszeletelt hagymát szétszedem karikáira, majd lisztben megforgatva, bő, forró olajban aranysárgára, ropogósra sütöm, közben gyakran megkeverem. A szűrőkanállal kiemelt hagymát jól lecsepegtetem. A gyöngyhagymát csak le kell szűrni. A szárított hagymát zsírban pirításhoz előzetesen kevés vízben 15 percig beáztatom.

Elkészítési idő: 15 perc

The Mountain - 3D pólók