Fűszeres olaj birkahúshoz:
5 dl olaj,
1 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1 babérlevél,
8-10 szem bors,
1 kávéskanál kakukkfű,
1 kávéskanál koriander.
Fűszeres vörösboros pác:
5 dl vörös bor,
1 fej vöröshagyma,
8-10 szem borókabogyó,
2-3 szárított gomba,
6-8 szem bors.
Fűszeres olaj birkahúshoz:
Jól záródó üvegbe beleöntöm a fél liter olajat. Beleteszem a félbevágott vöröshagymát, a durvára vágott fokhagymát és a fűszereket. Az üveget lezárva a fűszeres olajat 2-3 hétig érlelem, majd főleg birkahúsok ízesítésére használom.(ízlés szerint egy kevés csípős paprikát is lehet beletenni.)
Fűszeres vörösboros pác:
A lezárható üvegbe annyi vörös bort töltök, hogy a fűszerek hozzáadása után az üveg tele legyen. Beleteszem a megtisztított vöröshagymát és a többi ízesítőanyagot. Jól lezárom, és hűvös helyen 2-3 napig érlelem, majd főleg marha- és vadhúsok pácolásához használom.
Elkészítési idő: 15 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges