Fokhagymás és gombás olaj

Fokhagymás és gombás olaj
Hozzávalók:

Fokhagymás olaj:
5 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál só,
4-5 dl étolaj.

Gombás olaj:
15 dkg gomba,
4-5 dl olaj,
1 teáskanál só.

Elkészítés:

Fokhagymás olaj:
A fokhagymát sóval alaposan összetöröm. Jól záródó üvegbe teszem, olajjal felöntöm. Hűtőszekrénybe teszem. Néhány nap múlva használható.

Gombás olaj:
A lehetőleg vegyes, bő levet engedő gombát megtisztítom, egy evőkanálnyi olajon megpárolom, majd megsózom és összeturmixolom. Finom szitán lecsöpögtetem. A levét olajjal felöntöm, és jól záródó üvegben a hűtőszekrényben tárolom. Használat előtt felrázom.

Elkészítési idő: 30 perc

The Mountain - 3D pólók