Finom fűszermártás, Olasz mártás

Finom fűszermártás, Olasz mártás
Hozzávalók:

Finom fűszermártás:
1 kis fej vöröshagyma,
5 dkg vaj,
2 gerezd fokhagyma,
20 dkg gomba,
1 csomó petrezselyemzöld,
só,
1 késhegynyi bors,
2,5 dl barnamártás,
5 dkg paradicsompüré,
1 dl fehérbor,
1 babérlevél,
1 csipetnyi kakukkfű.

Olasz mártás:
15 dkg főtt sonka,
3 dkg vaj,
1 adag fűszermártás.

Elkészítés:

Finom fűszermártás:
A finomra vágott vöröshagymát vajban megpirítom, hozzáadom a zúzott fokhagymát, az apróra vágott gombát és petrezselyemzöldet, megsózom, megborsozom, és az egészet megpirítom.
Hozzáöntöm a barnamártást, a paradicsompürét, felöntöm fehérborral, beleteszem a babérlevelet és a kakukkfüvet, majd lassú forralással kb. fél óráig főzöm.

Olasz mártás:
A sovány főtt sonkát kis kockákra vágom és vajban megpirítom.
A pirított sonkát a fűszermártáshoz keverem.
A francia konyha immár klasszikussá vált mártásait elsősorban a borjúsültek mellé ajánlom.

Elkészítési idő: 45 perc

The Mountain - 3D pólók