Fehér hagymamártás

Fehér hagymamártás
Hozzávalók:

25 dkg vöröshagyma,
só,
8 dkg vaj,
2,5 dl besamelmártás,
1 késhegynyi bors,
1 késhegynyi szerecsendió,
1 dl tejszín.

Elkészítés:

A hagymát megtisztítom, és vékony karikákra vágom. Forró, sós vízben pár percig forralom, majd leszűröm. 5 dkg vajat megolvasztok, beleteszem a hagymát, és kis ideig lassú tűzön, fedő alatt párolom, de vigyázok, nehogy megbámuljon. Azután hozzáadom a besamelmártást. (Ha túl sűrű, egy kis tejjel hígítom.) Sóval, borssal és őrölt szerecsendióval fűszerezem. Fedővel letakarva, lassú tűzön párolom, hogy jól besűrűsödjön. Ezután szitán áttöröm, hozzáadom a tejszínt, felforrósítom, majd a tűzről levéve tálalás előtt kis darabokban belekeverem a maradék vajat. Különféle báránysültek egyik legfinomabb kiegészítője.

Elkészítési idő: 30 perc

The Mountain - 3D pólók