Cumberland-mártás

Cumberland-mártás
Hozzávalók:

1 narancs (15 dkg),
1/2 citrom,
1,5 dl vörösbor,
3 dl ribiszkezselé,
1 kávéskanál mustár (angol),
3 cl Tokaji szamorodni (édes),
2 cl Tokaji brandy,
1 csipet cayenne-bors.

Elkészítés:

A narancsot és a citromot vékonyan meghámozom. Vigyázok arra, hogy a belső, fehér része ne maradjon a héjon. A megtisztított héjat vékony csíkokra vágom, és a vörösborban megfőzöm.
Közben a ribiszkezseléhez (ha magvas, akkor először átpasszírozom) hozzáadom a kinyomott narancs- és citromlevet, a mustárt, a tokaji bort, a brandyt és a cayenne-borsot. Végül hozzáöntöm a vörösboros narancs- és citromhéjat. Az egészet jól összekeverem.
Jól lehűtve egészben vagy frissen sütött vadételekhez tálalom, de - ízlés szerint - más rostonsültekhez is kínálható ez a pikáns mártás.

Elkészítési idő: 30 perc

The Mountain - 3D pólók