Csokoládémártás

Csokoládémártás
Hozzávalók:

3 tojássárgája,
15 dkg kristálycukor,
1 dkg liszt,
3 dl tej,
1 dl tejszín,
10 dkg étcsokoládé,
1/4 rúd vanília,
2 evőkanál rum.

Elkészítés:

A tojássárgáját a cukorral és a liszttel kikeverem, hozzáadom a tej egy részét, a tejszínt és az olvasztott csokoládét.
A kikevert alapmasszához hozzászűröm a tej másik részét, amiben felfőztem a vaníliarudat.
A mártást forró víz fölött habosítom. A rumot csak a befejezés előtt keverem a mártáshoz, nehogy elpárologjon.
Két jó tanács:
1. a tejszín habként keverendő a mártáshoz;
2. a csokoládé felerészben kakaóval helyettesíthető.

Elkészítési idő: 30 perc

The Mountain - 3D pólók