Csíki mártás

files/images/martasok-izesitok-kepekkel/2-09.jpg
Hozzávalók

3 dl majonéz,
1 dl tejszín,
1 citrom leve,
só,
1 csipetnyi cayenne bors,
6 dkg sampinyon gomba,
1 fej vöröshagyma,
5 dkg alma,
5 dkg főtt cékla.

Recept elkészítése:

A majonézt keverőtálba öntöm. Hozzáadom a tejszínt és a szűrt citromlevet. Megsózom, kevés cayenne borssal fűszerezem.
A gombát megtisztítom, gondosan megmosom, és gyengén sós, citromos vízben megfőzöm. Amikor megpuhult, szűrőbe téve jól lecsepegtetem.
A meghámozott, illetve megtisztított hagymát, almát és céklát lereszelem, és az apróra vágott főtt gombával együtt a majonézmártásba keverem. Tálalásig a hűtőbe teszem.
Elsősorban bundázott és roston sült halakhoz vagy más húsokhoz kínálom.

Elkészítési idő: 30 perc

Receptek kategória: