Burgundi mártás

Burgundi mártás
Hozzávalók:

1 babérlevél,
2 csipetnyi kakukkfű,
6 dkg gomba,
fél fej vöröshagyma,
1/4 csomó petrezselyemzöld,
2 dl víz,
1/2 erőleveskocka,
3 dl barnamártás,
1,5 dl vörösbor,
4 dkg vaj.

Elkészítés:

A fűszereket, a gombát, a vöröshagymát és a petrezselyemzöldet 2 dl vízben megfőzöm, majd hozzáadom az erőleveskockát és tovább forralom.
Kész barnamártáshoz szűröm ezt a fűszerkivonatot, és lassú (kb. 10 perces) forralással készre főzöm, miközben hozzáadom a vörösbort is. Leszűröm, belemorzsolom a vajat és ismét fölforralom.
Tojásételekhez, roston sült, angolos húsokhoz zöldségételekhez ajánlom, külön tálalva.

Elkészítési idő: 30 perc

The Mountain - 3D pólók