files/images/martasok-izesitok-kepekkel/2-05.jpg
Hozzávalók
8 dkg vaj,
6 dkg liszt,
4,5 dl tej,
só.
Recept elkészítése:
A mártás elkészítéséhez rozsdamentes vagy zománcozott edényre, valamint habverőre van szükség. A tejet előre felforralom.
Az edényben felolvasztom a vajat, majd hozzáadom a lisztet és felhabzásig hevítem. Közben állandóan kevergetem. Hozzáadom a forrásban levő tejet, megsózom, és kevergetve rövid ideig tovább forralom. A mártásnak teljesen simának, egyneműnek kell lennie.
A besamelmártásból más mártások készíthetők, ezen kívül használhatjuk ropogósok, hideg krémek, tészták és más ételek alapanyagaként. A besamelmártás sűrűségét és további ízesítését (a liszt és a tej arányának változtatásával) a felhasználás célja szerint döntöm el.
Elkészítési idő: 15 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges