Barnamártás (alapmártás)

Barnamártás (alapmártás)
Hozzávalók:

35 dkg vegyes zöldség,
25 dkg sertéscsont,
20 dkg csirkeaprólék,
3 dkg zsír,
1 nagy fej vöröshagyma,
fokhagyma,
kakukkfű,
babérlevél,
szalonnabőr,
5 dkg gomba cukor,
5 dkg paradicsompüré,
12 dkg liszt,
1 dl vörösbor,
só.

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítom és földarabolom, a csontokat és a csirkeaprólékot kisebb darabokra vágom. A serpenyőben felolvasztott zsírhoz hozzáadom a csontot, a csirkeaprólékot, a hagymát és a fokhagymát, és elkezdem pirítani. Közben hozzáadom a vegyes zöldséget, a fűszereket, a szalonnabőrt és a gombát. Végül belepirítom a cukrot és a paradicsompürét is. A lepirított alapanyagokat átteszem kuktába, majd felöntöm 1 liter leveskockával készített húslevessel, és a kuktát lezárva 45 percig főzöm. Főzés közben száraz barna rántást készítek. A kész alaplevet leszűröm, majd forrás közben besűrítem a rántással. Lassú forralás közben sóval és vörösborral ízesítem. Tálalás előtt ismét átszűröm.
Alapmártásként használom mártások, raguk, vagdalékok és húsétel elkészítéséhez.
Kuktafazék nélkül a főzési idő 4-5 óra.

Elkészítési idő: 90 perc

The Mountain - 3D pólók