Tejfölös gombamártás recept
Hozzávalók:
4 deka zsír,
15 deka gomba,
6 deka liszt,
1 deci tejföl,
2 deka hagyma,
fél dkg só,
1 g törött bors,
1 csomó zöldpetrezselyem,
két és fél deci csontlé.
Elkészítés:
A gombát megtisztítjuk, és hideg vízben jól megmossuk, majd szitára tesszük és lecsurgatjuk. A hagymát és a megmosott zöldpetrezselymet apróra vágjuk.
Felhevítjük a zsírt, a hagymát félig megpirítjuk benne, hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát és az apróra összevágott zöldpetrezselymet. 4-5 percig fedő alatt pároljuk, amíg a gomba megpirul. Ekkor meghintjük liszttel, felengedjük a csontlével. Sóval, törött borssal ízesítjük, és simára elkeverjük. 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a tejfölt, ezzel még egyszer felforraljuk, és így tálaljuk.
Elkészítés ideje: 1 óra
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges