Tejfölös gombamártás recept

Recept elkészítése:

 Tejfölös gombamártás recept

Hozzávalók:
20 dkg megtisztított gomba,
4 dkg zsír,
2 dkg vaj,
5 dkg liszt,
3 dkg hagyma,
2 dl tejföl,
1 húsleveskocka,
só,
bors,
petrezselyem.

Elkészítés:

      Végy 20 dkg megtisztított gombát, 4 dkg zsírt, 2 dkg vajat, 5 dkg lisztet, 3 dkg hagymát, 2 dl tejfölt, 1 húsleveskockát, sót, borsot, petrezselymet. A húsleveskockát főzd fel 4 dl vízben. A hagymát vágd apróra és fonnyaszd meg a zsíron, majd tedd rá a vékonyan szeletelt gombát és erős tűzön pírítsd meg. Közben szórd meg kevés liszttel és apróra vágott petrezselyemmel is. Ha a gomba megpirult, öntsd fel a húslevessel, sózd, borsozd és lassú tűzön főzd tovább. 20-25 perc múlva sűrítsd be a mártást a lisztből és tejfölből készített habarással, majd lassan főzd még 5-10 percig. A végén morzsold tetejére a vajat.

Elkészítés ideje: 45perc

Receptek kategória: