Sárgarépa rózsaszínben mártás recept

Recept elkészítése:

 Sárgarépa rózsaszínben mártás recept (4 személyre)

Hozzávalók:
75 dkg sárgarépa,
7 dkg vaj,
1 húsleveskocka,
2 dkg liszt,
2 evőkanál ketchup,
bors
só.

Elkészítés:

      A húsleveskockából főzz levest 1/2 liter vízzel . A megtisztított sárgarépát karikázd fel, sózd, borsozd és a vaj 2/3-án (mindig kevés húslevest aláöntve) párold puhára. Közben a maradék vajon a liszttel csinálj világos rántást, majd ezt öntsd fel a maradék húslevessel. Lassú tűzön, kevergetve forrald, míg láthatóan be nem sűrűsödik.
Ekkor vedd le a tűzről, keverd bele a ketchupöt, sózd, borsozd. A mártást öntsd rá a megpuhult répára és egy-két pillanatra forrald is össze vele.

Elkészítés ideje: 20perc

Receptek kategória: