Madeira mártás recept

Recept elkészítése:

 Madeira mártás recept

Hozzávalók:
Fél kg. apróra vágott borjúcsont,
30 dkg. vegyes zöldség,
2-3 paradicsompüré,
1 babérlevél,
4 ek. gyümölcsdzsem,
2 dl. vörösbor,
2 dkg. liszt,
só,
pár szem bors,
1 ek. mustár,
1 kis fej hagyma,
zsír,
fél citrom,
3 dl. húsleves.

Elkészítés:

      A borjúcsontot paradicsompürével és kevés zsírral zománcozott tepsibe tesszük, és a sütőben átpirítjuk. Hozzáadjuk a karikára vágott vegyes zöldségeket, a fűszereket, hagymát, dzsemet, mustárt, citromot, babérlevelet. Felöntjük 3 dl. húslevessel, a sütőben kb. 2-3 órán keresztül gyenge tűzön rotyogtatjuk. Ha a levét elfövi, utána öntjük húslevessel.
A sütőből kivéve kivesszük a mártásból a csontot, és a maradékot átpasszírozzuk. Utánízesítjük, lisztet zsír nélkül lepirítunk, ezzel sűrítjük a mártást. Szűrőszitán ismét átpasszírozzuk, hozzáadjuk a vörösbort (ha túl sűrű, befőttlevet is tehetünk bele), összeforraljuk, és tálalásig melegen tartjuk.

Receptek kategória: