Lengyel sajtmártás recept

Recept elkészítése:

 Lengyel sajtmártás recept

Hozzávalók:
Egy nagy krumpli,
2 dl tej,
5 dkg vaj,
4 dkg liszt,
15 dkg lágy juhsajt,
1 dl vodka,
só,
őrölt bors.

Elkészítés:

      Végy hozzá egy nagyobb krumplit, 2 dl tejet, 5 dkg vajat, 4 dkg lisztet, 15 dkg lágy juhsajtot, egy pohárka vodkát, sót, őrölt borsot. A meghámozott burgonyát vágd vékony szeletekre és - a tejhez 1 dl vizet adva - sóval, borssal főzd puhára. Ezután turmixold össze a lével, majd tedd vissza az edénybe, lassú tűzre. Add hozzá a vajat és a felkockázott sajtot. Amikor a sajt már felolvadt, apránként töltsd hozzá a vodkát, s (ha bírod) adhatsz még hozzá egy kis borsot. Ha a mártást nem találod elég sűrűnek, akkor kap szerepet a liszt: kevergetés közben óvatosan szitálj belőle egy kicsit a masszába, s végül főzd össze az egészet.

Elkészítés ideje: 40perc

Receptek kategória: