Recept elkészítése:
Hagymamártás recept
Hozzávalók:
3 fej vöröshagyma,
2 dl tejföl,
2 dl húsleves,
5 dkg zsír,
5 dkg liszt,
bors,
só.
Elkészítés:
Végy hozzá 3 fej vöröshagymát, 2 dl tejfölt, 2 dl húslevest, 5 dkg zsírt, 5 dkg lisztet, borsot és sót. A hagymát vágd apróra, kevés zsíron párold meg, hintsd meg liszttel és pirítsd tovább. Ha már kicsit színesedik, öntsd fel a húslevessel, sózd, borsozd és tartsd lassú tűzön, amíg a hagyma szét nem fő. (Ha a leve elfogyna, vízzel pótold.) A végén szűrd le - ha kell, a sűrűjét paszírozd át -, lassan keverd hozzá a tejfölt, és még egyszer forrald össze. (Ízeit egy kevés pirított cukorral is gazdagíthatod.)
Elkészítés ideje: 25perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges