Cumberland-mártás recept

Recept elkészítése:

 Cumberland-mártás recept

Hozzávalók:
70 dkg ribizlidzsem,
2 dl vörösbor,
1/2 dl konyak,
2 narancs,
1 citrom,
2 dkg mustár,
Cayenne bors.

Elkészítés:

      Végy 70 dkg ribizlidzsemet, 2 dl vörösbort, 1/2 dl konyakot, 2 narancsot, 1 citromot, 2 dkg mustárt és kevés Cayenne borsot. A narancs és a citrom héját vékonyan vágd le, s szeleteld finom metéltre, majd a vörösborban főzd puhára, szűrd le és hűtsd le. A ribizlidzsemet törd át, add hozzá a narancs és a citrom kifacsart, megszűrt levét, a kihűlt vörösbort, a konyakot, a mustárt, majd ízesítsd Cayenne borssal és (például habverővel) keverd simára. A
végén dolgozd bele a narancs- és citromhéjat is és jól hűtsd le. (Hideg mártásként használjuk.)

Elkészítés ideje: 20perc

Receptek kategória: