Recept elkészítése:
Almamártás recept
Hozzávalók:
6 deka liszt,
fél citrom,
35 deka alma,
másfél deci tejföl,
5 deka cukor,
5 deka vaj,
2 g só,
1 darab szegfűszeg,
2 deci tej.
Elkészítés:
Meghámozzuk az almát, magját és magházát eltávolítjuk, majd apró kockákra vágjuk össze. Az így felaprított almát a cukorral, szegfűszeggel és a tejjel feltesszük főni. Megsózzuk, kevés citromhéjat teszünk bele, majd néhány percig forraljuk.
Közben a vajból és a lisztből világos rántást készítünk, és ezzel berántjuk.
Hozzáadjuk a tejfölt, végül citromlével ízesítjük. Simára keverjük, és még egyszer felfőzzük.
Elkészítés ideje: 1 óra
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges