Áfonyamártás recept

 Áfonyamártás recept

Hozzávalók:
2 evőkanál szárított áfonyabogyó (gyógynövényboltban kapható),
2 alma,
2 dl majonéz,
1 dl tejszín,
1 dl vörösbor,
2 szem összetört szegfűszeg,
mustár,
cukor,
só és őrölt fehér bors, ízlés szerint.

Elkészítés:

      A szárított áfonyát a vörösborban addig főzzük, amíg sűrű, pépes lesz. Ha kihűlt, hozzákeverjük a majonézt, a meghámozott, kicsumázott és lereszelt almát, a mustárt, a sót, a fehér borsot, kevés cukrot, végül belekeverjük a tejszínből vert kemény habot is. Rögtön fogyasztjuk. Tejszínhab nélkül a hűtőszekrényben sokáig eláll, a tejszínt csak fogyasztás előtt keverjük bele.

Elkészítés ideje: 30 perc

Kiemelt partnerünk