Szegedi marhagulyás recept

Recept elkészítése:

 Szegedi marhagulyás recept

Hozzávalók:
60 deka marhahús,
6 deka zsír,
5 deka vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
fél kiló burgonya,
15 deka vegyes zöldség,
6 deka liszt,
1 evőkanál lecsó,
néhány szem köménymag,
pirospaprika, só.

Elkészítés:

      A vöröshagymát apróra vágva a zsírban megfonnyasztjuk, az egyenlő kockákra vágott húst megmosva rátesszük, megsózzuk, és fedő alatt pároljuk, míg a levét elpárologta. Ezután rátesszük a pirospaprikát, a köménymagot, az apró kockákra vágott vegyes zöldséget, majd mindig csak annyi vizet öntünk alá, hogy oda ne égjen, puhára pároljuk.
Ha a hús puha, 1 liter vízzel felengedjük, beletesszük a lecsót, a kockákra vágott burgonyát. Amikor jól forr, belefőzzük a 6 deka lisztből készült csipetkét.

Elkészítés ideje: 4 óra

Receptek kategória: