Klasszikus steak recept

Klasszikus steak recept

Hozzávalók 4személyre:
1/2 kg héjában főtt burgonya,
250 g csiperke gomba,
4 szelet bélszín - egyenként kb.150 g,
2 evőkanál olaj,
1/2 teáskanál őrölt feketebors,
4 tojás,
4 evőkanál tej,
ízlés szerint só,
4 evőkanál vaj.

Elkészítés:

      A burgonyát előző nap megfőzzük, meghámozzuk és egy éjszakán át hűlni hagyjuk. A burgonyát és a megtisztított gombát szeletekre vágjuk. A húst olajjal és borssal bedörzsöljük. A tojást a tejjel jól összekeverjük, és sóval ízesítjük. Omlettet készítünk a következő módon. Két evőkanál vajat közepes lángon felforrósítunk. A gombát és a burgonyát beletesszük, sózzuk és borsozzuk. Amikor az alja megpirult, megfordítjuk, és még öt percig sütjük. A tojásos tejet hozzáadjuk, és megvárjuk, míg besűrűsödik. A serpenyőt felforrósítjuk, a hús mindkét oldalát egy-egy percig sütjük. A tüzet lejjebb vesszük, a maradék vajat rátesszük a steakre, készre sütjük és megsózzuk.
      A díszítéshez paradicsomszeletek, salátalevelek és petrezselyem. Vegyessaláta, és egy pohár vörösbor.

Elkészítés ideje: 60perc