Késő esti hamburger recept

Késő esti hamburger recept

Hozzávalók:
25 deka darált marhahús,
1 gerezd fokhagyma,
1/2 fej vöröshagyma,
2 evőkanálnyi kemény, reszelt sajt,
2-3 evőkanálnyi tejszín,
frissen őrölt fekete bors,
só,
1 evőkanálnyi, apróra vágott petrezselyem,
2 evőkanálnyi vaj,
2 evőkanálnyi olaj,
jégsaláta levelek,
pár szem paradicsom.

Elkészítés:

      25 deka darált marhahúshoz hozzáreszelek 1 duci gerezd fokhagymát és 1/2 fej vöröshagymát. Aztán a füstölt sajtdarabból 2 evőkanálnyit hozzáreszelek a hamburger masszájához. Löttyintek bele 2-3 evőkanálnyi tejszínt, utána megsózom, megborsozom, majd végül beleszórok 1 evőkanálnyi apróra vágott, friss petrezselymet is. Az így összeállított kevercsből megpróbálok 4 darab viszonylag szabályos alakú, kb. 6 centis átmérőjű pogácsát formázni. Miután alaposan lemossuk ragacsos mancsainkat, következik a sütögetés. Először egy serpenyőben gyengéden összeolvasztunk 2 evőkanál vajat ugyanennyi olajjal, aztán kicsit erősebbre csavarjuk a lángot és oldalanként 6-6 perc alatt aranybarnára pirítjuk a vajas olajban az ígéretes illatú húspogácsákat. Félbevágunk 4 hamburgerbucit, aljukra gyorsan ráhalmozunk maréknyi ropogós jégsaláta-cafatot, a salátakupacokra ráültetünk egy-egy friss, meleg és szaftos fasírtot, mutatóba elszórunk ezek tetején néhány paradicsom- meg hagymakarikát, aztán a levágott zsemlekalapokkal megkoronázzuk házi hamburgerjeinket.

Elkészítés ideje: 60perc

The Mountain - 3D pólók