Húsosfazék recept

Recept elkészítése:

Húsosfazék recept

Hozzávalók:
80 dkg magas hátszín,
60 dkg fartő vagy marhaszegy csonttal,
2 db paradicsom,
3 db zeller,
6 db közepes fehérrépa,
6 db sárgarépa,
3 fej vöröshagyma,
4 szál póréhagyma,
3 szem szegfűszeg,
1 cs petrezselyemzöld,
só,
csemegeuborka,
csípős mustár,
12 szem bors.

Elkészítés:

      Megtisztítjuk a zöldségeket és tetszés szerinti módon daraboljuk. A vöröshagymákba szúrjunk 1-1 szegfűszeget. Rakjuk a megmosott és tetszés szerint darabolt húst egy 5 literes fazékba és hagyjuk, hogy lassú forralással elfője a habját. Ezután tegyük hozzá a csomag petrezselymet, a sót, a szemes borsot és a vöröshagymát, majd három órán át gyöngyöző forrással hagyjuk főni a húsokat. A második óra végén tegyük bele az előkészített zöldségeket is. Tálalásnál tegyük a húsokat és a zöldségeket egy melegített tálba, a levest óvatosan - kanalanként - szűrjük le, külön levestésztabetétet is adhatunk hozzá. A hús mellé adjunk durva sót, uborkát és csípős mustárt.
Ha hideg vízbe tesszük fel a levest főni, a hús aromáját, ízét, illatát jobban átveszi a leves. Forró vízbe téve a hús ízletesebb, puhább, de a leves íze kevésbé gazdag.

Elkészítés ideje: 200perc

Receptek kategória: