Maceszgombóc recept

 Maceszgombóc recept

Hozzávalók:
10 deka macesz,
5 deka vaj,
2 tojás,
1 g törött bors,
1 g reszelt gyömbér,
kis csomó zöldpetrezselyem,
só.

Elkészítés:

      A macesz felét finom morzsává törjük, a másik felét beáztatjuk, kicsavarjuk, a vajat a tojássárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk az áztatott maceszt, a finomra vágott zöldpetrezselymet, a gyömbért. Megsózzuk, megborsozzuk. Végül hozzátesszük a kemény habbá vert tojásfehérjét, és a maceszmorzsát.
Megnedvesített kézzel apró gombócokat formálunk a masszából, és ugyancsak a forrásban levő levesbe főzzük.

Elkészítés ideje: 1 óra

The Mountain - 3D pólók