Zöldborsó-krémleves

Zöldborsó-krémleves
Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg hüvelyes zöldborsó,
30 dkg csont,
10 dkg sárgarépa,
10 dkg petrezselyemgyökér,
5 dkg zeller,
8 dkg vaj,
3-4 evőkanál liszt,
1 csipetnyi törött bors, só,
1 csipetnyi cukor,
1 dl tej,
1 zsemle,
1/2 dl tejszín,
1 tojássárgája.

Elkészítés:

A zöldborsót kifejtem, megmosom. A csontból a zöldségekkel csontlevet főzök, majd leszűröm. A zsemlét apró kockákra vágom. A zöldborsót vajban puhára párolom. Meghintem liszttel, jól összekeverem, és felöntöm a csontlével. Lassan felforralom, megsózom, és törött borssal, kevés cukorral (ízlés szerint) ízesítem. Ezután hozzáadom a tejet, és az egész levest szitán áttöröm. A zsemlekockákat sütőben aranysárgára pirítom. A tejszínt a tojássárgájával összekeverem, majd állandó keverés közben hozzáöntöm az áttört leves felét. A keveréket szintén állandó keverés közben visszaöntöm a leveshez. Ezután apró vajdarabkákat adok hozzá, még mindig folytatva a keverést. A levest többé nem szabad forralni. Ezt a levest csészébe merem. A pirított zsemlekockát külön adom hozzá. (Készíthető konzerv és mirelit zöldborsóból is, de akkor a főzési idő rövidebb.)

Elkészítés ideje: 60perc

The Mountain - 3D pólók