2 húsleveskocka,
40 dkg füstölt sertéshús,
60 dkg zöldbab,
40 dkg burgonya, só,
8 dkg kolozsvári szalonna,
1 evőkanál liszt,
1 nagy fej hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1 csomó petrezselyemzöld,
1 késhegynyi bors,
4 evőkanál tejföl.
A húsleveskockából készített levesben (kb. 1 liter) megfőzöm az előző nap beáztatott, közepes nagyságú kockákra vágott füstölt húst. Kb. 60-80 percig tartó főzés után beleteszem a 2-3 cm hosszú darabokra vágott zöldbabot és a kockákra vágott krumplit. Óvatosan megsózom, mert a húsleveskocka és a füstölt hús is sós! Kb. 25-30 percig főzöm. Közben a kis kockákra vágott szalonnát kiolvasztom. A töpörtyűt leszűrve teszem a levesbe. A szalonnazsírral és a liszttel zsemleszínű rántást készítek, finomra vágott hagymával, fokhagymával és petrezselyem zöldjével ízesítem. Ezzel sűrítem be az ételt, és kb. még 5 percig főzöm. Kevés borsot is szórok bele. Tálaláskor egy kevés tejfölt vagy tejszínt locsolok a tetejére.
Elkészítés ideje: 2óra
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges