Vőlegényleves

files/images/leves-receptek-kepekkel/1-79.jpg
Hozzávalók

30 dkg marhafartő,
8 dkg sárgarépa,
4 dkg petrezselyemgyökér,
4 dkg zeller,
1 fej vöröshagyma,
8-10 szem bors, só,
2 szerecsendió-virág,
1 csirkemell,
4 dkg zöldborsó,
4 dkg gomba,
4 dkg kelvirág,
4 fürjtojás,
4 dkg finommetélt,
1/2 dl tejszín,
1 tojássárgája.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A marhahúst hideg vízben felteszem főni. Amikor felforrt, leszedem a habját, majd bezöldségelem (a vöröshagymának csak a legkülső burkolólevelét szedem le, vagy megtisztítom, félbevágom és sütőlapon megpirítom.) Sót, egész borsot és szerecsendió-virágot adok hozzá, majd lassú tűzön kb. két órán át főzöm. Félidőben a csirkemellet is beleteszem). Külön-külön kevés sós vízben megfőzöm a zöldborsót, a metéltre vágott gombát, a kelvirágrózsát, a fürjtojást és a finommetéltet. A megpuhult, kicsontozott húsokat és a főtt zöldséget metéltre vágom. A levest szűrőruhán átszűröm, ha szükséges zsírtalanítom és legírozom (a tejszínt tojássárgájával és egy kevés forró levessel elkeverem, majd állandó keveréssel a leveshez adom). Ezután már nem szabad forralni! Előmelegített levesestálba rakom a húst és a zöldségeket, végül rámerem a forró levest, és meghintem finomra vágott petrezselyemzölddel.

Elkészítés ideje: 2,5óra

Receptek kategória: