Velemi bableves

Velemi bableves
Hozzávalók 4 személyre:

75 dkg füstölt sertésnyelv,
15 dkg sárgarépa,
10 dkg zeller,
40 dkg fejtett bab (tisztán mérve),
4 dkg zsír,
4 dkg liszt
5 dkg vöröshagyma,
1 dkg fokhagyma,
1 dkg pirospaprika,
10 dkg füstölt szalonna,
1 csomó petrezselyemzöld,
3 dl tejföl,
só.

A csipetkéhez:
12 dkg liszt,
1 tojás só.

Elkészítés:

A kockákra vágott füstölt nyelvet 2 liter vízben felteszem főni. Ha a nyelv félig megfőtt, hozzáadom a kockákra vágott vegyes zöldséget és a babot. Világosbarna rántást készítek vörös- és fokhagymával, paprikával, és berántom vele a levest. Az apró kockákra vágott füstölt szalonnát világosra kisütöm, és a finomra vágott petrezselyemzölddel együtt a levesbe teszem. Ha kell, megsózom. Borsó nagyságúra szaggatott csipetkét főzök a levesbe. Tejföllel ízesítem.

Elkészítés ideje: 2óra

The Mountain - 3D pólók