Újházy-tyúkhúsleves

files/images/leves-receptek-kepekkel/1-77.jpg
Hozzávalók

A leveshez:
½ tyúk
25 dkg sárgarépa,
20 dkg petrezselyemgyökér,
1 zellergumó,
15 dkg gomba,
10 dkg zöldborsó,
10 dkg karfiol,
6-8 szem bors,
1 csomó petrezselyemzöld,
só.

A finom metélthez:
1 tojás,
6-7 evőkanál liszt
só.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

Elkészítem a finommetéltet és kifőzöm. A tyúkot és a zöldségféléket megtisztítom. A petrezselymet finomra vágom. A megtisztított tyúkot hideg vízben teszem fel főni. Ha felforrt, leszedem a habját. Hozzáadom a megtisztított zöldségeket, a sót és a borsot. Lassan készre főzöm. Amikor a hús és a zöldségek megpuhultak, kiemelem őket a levesből. A zöldséget vékony csíkokra vágom, a karfiolt rózsáira szedem. A levest pihentetem, leszűröm, és ha kell, újra megsózom. A tyúkhúst, a zöldségeket és a finommetéltet levesestálba rakom, és rámerem a forró levest. A tetejére finomra vágott petrezselyemzöldét hintek. (A zöldségeket úgy helyezem el, hogy a sárgarépa, a gyökér, a zeller, a gomba, a zöldborsó és a karfiol szín-hatása érvényesüljön.)

Elkészítés ideje: 2óra

Receptek kategória: