Turbolyaleves

Turbolyaleves
Hozzávalók 4 személyre:

25 dkg csont,
15 dkg vegyes zöldség,
40 dkg turbolya,
5 dkg sóska,
5 dkg vöröshagyma,
2 dkg zsír,
1 késhegynyi törött bors, só,
3 dkg vaj,
3 dkg liszt,
1 tojássárgája,
1 dl tejszín,
4-5 csepp citromlé,
1 zsemle.

Elkészítés:

A csontból és a zöldségekből 1 liter csontlevest főzök. A turbolyát és a sóskát megmosom, a megtisztított vöröshagymát finomra vágom. Felforrósítom a zsírt, és a hagymával együtt megpárolom benne a turbolyát és a sóskát. Felöntöm az átszűrt csontlével, megsózom, megborsozom és készre főzöm. A levest világos vajas rántással besűrítem. A megfőtt levest áttöröm, közvetlenül a tálalás előtt felforrósítom, és tojássárgájával elkevert tejszínnel dúsítom, majd pár csepp citromlével pikánssá teszem. Forralni már nem szabad! Apró, egyformára vágott, enyhén megpirított zsemlekockát tálalok hozzá.

Elkészítés ideje: 60perc

The Mountain - 3D pólók