Toros leves Erzsike módra

files/images/leves-receptek-kepekkel/1-73.jpg
Hozzávalók

15 dkg sertéstüdő,
15 dkg sertésszív,
15 dkg sertésmáj,
1 sárgarépa,
1 petrezselyemgyökér,
1 kis fej vöröshagyma,
1 evőkanál zsír,
1 evőkanál liszt,
1/2 babérlevél,
só, citromlé, cukor.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A megtisztított belsőségeket (a máj kivételével) félig megfőzöm, leszűröm és kockákra vágom. A megtisztított zöldségeket, a kockákra vágott májat, a finomra vágott vöröshagymát és a felkockázott húsokat a felforrósított zsíron megpirítom, meghintem liszttel, majd ráöntöm a belsőség főzőlevét és még annyi vizet, hogy összesen másfél liter legyen. Beleteszem a babérlevelet, megsózom és puhára főzöm. Citromlével és csipetnyi cukorral ízesítve tálalom.

Elkészítés ideje: 90perc

Receptek kategória: