Tormás malacaprólék-leves

Tormás malacaprólék-leves
Hozzávalók 4 személyre:

70-80 dkg malacaprólék (köröm, belsőség),
1 babérlevél,
1 mokkáskanál koriander,
1 mokkáskanál mustármag,
1 evőkanál ételízesítő,
1 evőkanál liszt,
2 dl tejföl,
1 csomó petrezselyemzöld,
2 evőkanál frissen reszelt torma.

Elkészítés:

A megmosott, letisztított malacaprólékot kuktafazékba teszem, és leöntöm másfél liter vízzel. Beleteszem a babérlevelet, a koriandert, a mustármagot, és beleszórom az ételízesítőt. A kuktát lezárom, és az ételt felforralom, majd az edény jelzésétől számított 35 percig takaréklángon főzöm. A megfőtt húst a levéből kiemelve kicsontozom, és metéltre vágom. A levét átszűröm, beleteszem a húscsíkokat, és ismét felforralom. A lisztet a tejföllel simára keverem, s a levest behabarom vele. Jól átforralom, és megszórom a nagyon finomra vágott petrezselyemzölddel. A levesestálba beleteszem a tormát, erre rámerem a tűzforró levest, lefedem és tálalás előtt néhány percig állni hagyom.

Elkészítés ideje: 60perc

The Mountain - 3D pólók