Tokaji borkrémleves

files/images/leves-receptek-kepekkel/1-71.jpg
Hozzávalók

3 szem szegfűszeg,
1 mokkáskanál fahéj,
1/2 citrom,
3 dl tokaji édes szamorodni,
10-15 dkg cukor,
8 tojássárgája,
4 dl tejszín.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

8 dl vizet a szegfűszeggel, a fahéjjal és a citrommal ízesítve felforralok, majd hozzáöntöm a bort is. Együtt forralom tovább. Négy tojássárgáját a cukorral habosra keverek. A boros vízhez keverem a cukros tojássárgájákat, s állandó keverés közben még egyszer felforralom. Ezután a tűzről leveszem, és ugyancsak állandó keverés közben hozzáadom a 3 dl tejszínnel elkevert maradék tojássárgájákat. A kihűlt levest hűtőbe teszem. Tálaláskor a maradék tejszínből vert tejszínhabbal díszítem, és meghintem törött fahéjjal.

Elkészítés ideje: 30perc

Receptek kategória: