Tejfölös gombaleves

Tejfölös gombaleves
Hozzávalók 4 személyre:

20 dkg gomba,
30 dkg csont,
10 dkg sárgarépa,
10 dkg petrezselyemgyökér,
5 dkg zeller,
5 dkg zsír,
1 fej vöröshagyma,
petrezselyemzöld
só, törött bors,
2 dkg liszt,
1 dl tejföl.

A csipetkéhez:
1 tojás,
10 dkg liszt,
só.

Elkészítés:

Megtisztítom, megmosom a gombát és a zöldséget. A csontból és a zöldségből 1 liter vízzel csontlevet főzök. Közben elkészítem a csipetkét. A zsírban megpirítom az összevágott vöröshagymát és a szeletekre vágott gombát. Hozzáadom a finomra vágott petrezselyemzöldet, a sót, a törött borsot, és az egészet meghintem liszttel. Gyors keverés közben megpirítom, majd felöntöm a csontlével, és lassan készre forralom. Ezután belekeverem a tejfölt. A forró levest előmelegített levesestálba merem, és beleteszem a külön kifőzött csipetkét.

Elkészítés ideje: 60perc

The Mountain - 3D pólók