Tarka zödségleves kukoricával recept

files/images/foetel/04.jpg
Hozzávalók

1 fej vöröshagyma,
1-2 gerezd fokhagyma,
2  szál szárzeller,
4  sárgarépa,
1 húsos paradicsom,
2  dkg vaj,
1 l zöldségleves (2 leves­kockából),
15 dkg mélyhűtött kukorica,
15 dkg frissen kifejtett vagy mélyhűtött zöldborsó,
só, őrölt fehér bors,
1/2 csokor petrezselyem néhány ág kakukkfű,
1dl joghurt.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A hagymát meg a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A zellert megmossuk és megtisztítjuk, a sárgarépát megtisztítjuk, majd mindkettőt vékony szeletekre vágjuk. A paradicsomot leforrázzuk, hideg vízzel leöntjük, és a héját lehúzzuk. A húsát apró kockákra vágjuk, közben kicsumázzuk. A hagymát és a fokhagymát a vajon üvegesre pároljuk. A sárgarépát, a zellert, a paradicsomot, a zöldséglevest hozzáadjuk, és lefedve kb. 10 percig főzzük. A kukoricát meg a zöldborsót beleöntjük, megsózzuk, megborsozzuk, és lefedve még 10 percig forraljuk, amíg a zöldség még nem túl puha. A fűszereket megmossuk, leitatjuk, a leveleiket letépkedjük. Csak a petrezselymet vágjuk apróra, és a kakukkfűlevelekkel keverjük a levesbe. A joghurtot krémesre keverjük, és kis tálban a leveshez kínáljuk. Ropogós friss bagett illik hozzá.

Tippek:
A joghurtot csak tálalás előtt keverjük a forró levesbe, különben csomós lesz.

A borsót úgy fejtjük ki, hogy a végeit összenyomjuk, és az oldalán lévő szálakat lehúzzuk. A két felét szétnyomjuk, és a borsót kipergetjük.

Elkészítés ideje: 40perc

Tápérték: 190 kcal/780 KJ

Receptek kategória: