1 fej vöröshagyma,
1-2 gerezd fokhagyma,
2 szál szárzeller,
4 sárgarépa,
1 húsos paradicsom,
2 dkg vaj,
1 l zöldségleves (2 leveskockából),
15 dkg mélyhűtött kukorica,
15 dkg frissen kifejtett vagy mélyhűtött zöldborsó,
só, őrölt fehér bors,
1/2 csokor petrezselyem néhány ág kakukkfű,
1dl joghurt.
A hagymát meg a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A zellert megmossuk és megtisztítjuk, a sárgarépát megtisztítjuk, majd mindkettőt vékony szeletekre vágjuk. A paradicsomot leforrázzuk, hideg vízzel leöntjük, és a héját lehúzzuk. A húsát apró kockákra vágjuk, közben kicsumázzuk. A hagymát és a fokhagymát a vajon üvegesre pároljuk. A sárgarépát, a zellert, a paradicsomot, a zöldséglevest hozzáadjuk, és lefedve kb. 10 percig főzzük. A kukoricát meg a zöldborsót beleöntjük, megsózzuk, megborsozzuk, és lefedve még 10 percig forraljuk, amíg a zöldség még nem túl puha. A fűszereket megmossuk, leitatjuk, a leveleiket letépkedjük. Csak a petrezselymet vágjuk apróra, és a kakukkfűlevelekkel keverjük a levesbe. A joghurtot krémesre keverjük, és kis tálban a leveshez kínáljuk. Ropogós friss bagett illik hozzá.
Tippek:
A joghurtot csak tálalás előtt keverjük a forró levesbe, különben csomós lesz.
A borsót úgy fejtjük ki, hogy a végeit összenyomjuk, és az oldalán lévő szálakat lehúzzuk. A két felét szétnyomjuk, és a borsót kipergetjük.
Elkészítés ideje: 40perc
Tápérték: 190 kcal/780 KJ
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges