½ kg marhalábszár,
2 fej vöröshagyma,
1 csapott evőkanál zsír,
2 evőkanál paradicsompüré,
2 babérlevél,
2 vizes uborka,
5 dkg virsli,
5 dkg sonka,
5 dkg főtt marhanyelv,
5 dkg csirkemáj,
5 csirkemell,
1 evőkanál kapribogyó só,
1 csipet bors,
1 késhegynyi paprika,
1-2 friss paradicsom,
4 evőkanál tejföl,
1 csomó petrezselyemzöld.
A marhahúst megmosom, kis kockákra vágom, és felteszem főni. Apróra vágom a hagymát, olvasztott zsíron megpirítom, hozzákeverem a paradicsompürét, és ha a hús félig megpuhult, az egészet a leveshez adom. Beleteszem a babérlevelet. Apróra vágom az uborkát, a virslit, a sonkát, a marhanyelvet, a csirkemájat és a csirkemellet. Amint a leves megfőtt, beleteszem őket a kaprival együtt, és még 10 percig főzöm. Sóval, borssal, paprikával fűszerezem. Szeletekre vágom a paradicsomot, a tányérokra teszek 1-2 szeletet, rámerem a levest, tejföllel meglocsolom, és frissen vágott petrezselyemzölddel megszórom.
Elkészítés ideje: 120perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges