Szíve-nyelve leves

Szíve-nyelve leves
Hozzávalók 4 személyre:

30 dkg sertésszív,
30 dkg sertésnyelv,
50 dkg burgonya,
1 vöröshagyma,
8 szem egész bors,
1 babérlevél,
1 gerezd fokhagyma,
20 dkg vegyes zöldség
5 dkg liszt
5 dkg sertészsír
1 evőkanál mustár
2 dl tejföl,
½ citrom
só.

Elkészítés:

A sertésszívet és nyelvet gondosan megmosom, majd egyforma kockákra vágom. A burgonyát megtisztítom, és hasonló nagyságúakra darabolom. Ráöntök egy liter vizet, és beleteszem az egészben hagyott vöröshagymát, borsot, babérlevelet, fokhagymát, sót és a tisztított zöldséget. Puhára főzöm, ezután hozzáadom a burgonyát. Közben barna, mustáros rántást készítek. Ha megfőtt, a rántással besűrítem, tejfölt öntök hozzá, és jól felforralom. Tálalás előtt citrommal ízesítem. Egytálételként is fogyasztható.

Elkészítés ideje: 90perc

The Mountain - 3D pólók