Szegedi csirkegulyás

Szegedi csirkegulyás
Hozzávalók 4 személyre:

1 fej vöröshagyma,
1 zöldpaprika,
6 dkg zsír,
só, pirospaprika,
köménymag,
2 gerezd fokhagyma,
1 kg-os csirke,
1 szál sárgarépa,
1 szál petrezselyemgyökér,
1 kisebb zellergumó,
50 dkg burgonya,
1 paradicsom,
1 tojásból készült csipetke,
kevés csípős paprika.

Elkészítés:

A finomra vágott vöröshagymát és a kockákra vágott zöldpaprikát egy evőkanál zsírban aranysárgára pirítom. Meghintem sóval, pirospaprikával, köménymaggal, zúzott fokhagymával és két evőkanál vízzel felengedem. Hozzáteszem a nyolc darabra vágott csirkét. Megsózom, és fedő alatt félig puhára párolom. Közben a kockákra vágott zöldséget a maradék zsíron előpárolom. Amikor a csirke félig megpuhult, hozzáteszem a párolt zöldséget és a közben megtisztított, kis kockákra vágott burgonyát, meg a cikkekre vágott paradicsomot. Annyi vízzel öntöm fel, amennyi jól ellepi. Lassú tűzön készre főzöm, kevés csípős paprikával ízesítem. Tálaláskor külön főzött csipetkét teszek bele.

Elkészítés ideje: 60perc

The Mountain - 3D pólók