Szederleves

files/images/leves-receptek-kepekkel/1-64.jpg
Hozzávalók

40 dkg szeder,
8 szem szegfűszeg,
1 mokkáskanál édeskömény,
2-3 fahéj,
1 evőkanál cukor,
1/2 citrom,
1 evőkanál liszt,
2 dl tejszín.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A frissen szedett vagy mélyhűtött, ép szemű szedret alaposan megmosom. 6 dl vízben a cukorral, a fűszerekkel, a reszelt citromhéjjal, kb. negyed óráig főzöm. Ezalatt a lisztet csomómentesen elkeverem a tejszínnel, majd a főzőléből adagolok hozzá annyit, hogy felmelegítse a tejszínt. Fokozatosan a szederleveshez keverem, és még öt percig főzöm. Ha a leves kihűlt, hozzáadom a citromlevet. Hidegen tálalom.

Elkészítés ideje: 30perc

Receptek kategória: