Spárgakrémleves

Spárgakrémleves
Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg spárga,
7,5 dl erőleves,
4 dkg vaj,
4 dkg liszt só,
1 késhegynyi fehérbors,
2 dl tejszín,
2 tojássárgája.

Elkészítés:

A megmosott spárgát megtisztítom és feldarabolom. Erőlevesben puhára főzöm. Vajból és lisztből világos rántást készítek, s ezzel a spárga leszűrt levét besűrítem. A spárgafejeket különválasztom, a többit visszateszem a levesbe, és az egészet áttöröm. Simára keverem, s még egyszer felforralom. Sóval és borssal ízesítem. A tűzről levéve hozzákeverem a tejszínnel elkevert tojássárgáját, és levesbetétnek visszateszem a spárgafejeket.

Elkészítése ideje: 45perc

The Mountain - 3D pólók