Sonkás rizsestál

files/images/leves-receptek-kepekkel/1-59.jpg
Hozzávalók

25 dkg rizs,
5 dkg vaj,
25 dkg vegyes leveszöldség,
25 dkg főtt sonka,
4 tojás,
10 dkg reszelt sajt,
1 csapott teáskanál őrölt fehérbors,
1 teáskanál currypor,
5 dl füstölthús-lé.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

Az alaposan megmosott és egy órán át vízben áztatott rizst leszűröm, és vajon üvegesre pirítom. Tűzálló tálba öntöm, hozzáadom a megtisztított és kockákra vágott leveszöldséget, az ugyancsak kockákra vágott sonkát és a karikákra szeletelt kemény tojást. Rászórom a reszelt sajt háromnegyed részét, meghintem borssal, curryporral, majd felöntöm annyi füstölthús-lével (vagy 1 csapott teáskanál füstízű sóval és vízzel), amennyi bőven ellepi. Ezután szorosan lefedem. Felforralom, előmelegített, forró sütőbe tolom, és kis lángon addig párolom, amíg az összes levét el nem fövi. Tálalás előtt villával óvatosan átforgatom, a maradék reszelt sajtot rászórom, úgy teszem az asztalra.

Elkészítés ideje: 90perc

Receptek kategória: